Close

Ацо Милекић

Ацо Милекић

Милекић Ацо, рођен је 1958. године у Ариљу. Основну школу је завршио у Гучи, средњу (Педагошку академију) у Ужицу. Студирао је у Скопљу на Вишој педагошкој академији на Одсеку за музичку културу. Факултет музичке уметности на Одсеку за општу музичку педагогију студира и завршава у Београду и стиче звање – дипломирани музички педагог.

Радио је у више основних школа у Хрватској,а затим и у  Србији као професор музичке културе. Од 1993. године је у сталном радном односу у Музичкој школи „ Др Војислав Вучковић“ у Чачку, на радном месту професора солфеђа и теорије музике.

Поред редовне наставе у матичној школи,  самоиницијативно је кренуо да држи часове при свим  основним школама у граду и тако мотивационо да делује на музикалне  ученике да се упишу у музичку школу.

Више година је радио са музичким забавиштима при Куд – у „Абрашевић“, а затим при Дому културе.

Повремено је водио  хор Музичке школе, дечји хор при Куд – у „Абрашевић“, хор Дома културе и мали хор чачанских обданишта.

Лепу и успешну сарадњу је успоставио са Школом за музичке таленте у Ћуприји и по његовој препоруци  је велики број чачанске деце исту завршило, а након тога и академске студије (Јелена Матовић, Небојша Бекчић, Јелена Рубаковић…).

Своје ученике редовно води на готово сва  домаћа и међународна такмичења  која се одржавају у Републици Србији из области солфеђа, теорије музике и разних екипних такмичења, и при томе постиже запажене резултате. У последњих  десетак година његови ученици су освојили око 400 награда, од тога око 200 награда на Републичком такмичењу и међународним такмичењима, много специјалних награда (са максималним бројем бодова), највећи број првих награда од чега десетак лауреата.

Био је члан жирија за дисциплину солфеђо на такмичењу „Viva la mussica“ у Сремској Митровици и при Музичкој школи „Бинички“ у Београду. Такође  је био члан међународног жирија у дисциплини Теорије музике ангажован од стране УМБПС-а. Вишегодишњи је члан жирија на драгачевском сабору трубача у Гучи.

Од личних признања добитник је:

ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ од ЗАЈЕДНИЦЕ МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ШКОЛА СРБИЈЕ за вишегодишње свестрано деловање у образовању младих талената, НАГРАДЕ УМБПС за вишегодишње педагошке резултате и ДЕЦЕМБАРСКЕ НАГРАДЕ града Чачка као највише признање за допринос угледу и напретку града Чачка за 2020-ту годину.