Close

ПРИЈАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

ПРИЈАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

Поштовани будући средњошколци,

од 18. до 24. априла 2023. године  ваши родитељи, односно други законски заступници, могу поднети пријаву за полагање пријемног испита за упис ученика у средње школе у одељења са посебним способностима, електронским путем преко портала Моја средња школа (mojasrednjaskolа.gov.rs). Да би родитељ, односно други законски заступник могао да поднесе пријаву за полагање пријемног испита, потребно је да буде пријављен на систем Моја средња школа. Пријава на систем врши се преко налога на систему есДневник.

У петак 21. априла и у понедељак, 24. априла 2023. године од 9 – 16 часова, пријаве за упис у средњу школу и пријаве за полагање испита за проверу знања нивоа основне музичке школе, моћи ће да се поднесу у средњим школама у којима је организовано полагање пријемног испита (информација о средњим школама у којима је организовано полагање пријемних испита доступна је на порталу Моја средња школа).

Уколико је нека школа примила пријаву преурањено и на неодговарајућем обрасцу, неопходно је да директор школе обезбеди да родитељ, односно други законски заступник попуни и потпише образац који ће им бити одштампан са административног сајта.

Такође, уколико неки родитељ односно други законски заступник жели да поништи пријаву коју је поднео непосредно у школи, потребно је да оде у школу у којој је поднео пријаву и својеручно на свим примерцима пријаве наведе да поништава/повлачи пријаву и потпише те наводе.

Поделите на: